Voorkomen bezoekverbod locaties: ZorgAccent zet mondneusmaskers ruimer in
Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt snel op. Daarom heeft het crisisteam van ZorgAccent besloten om, in navolging van andere regionale zorgorganisaties, met ingang van 1 oktober het dragen van preventieve mondneusmaskers in de woonzorg en in de wijkverpleging ruimer in te zetten. ZorgAccent volgt hierbij het advies op van het landelijke OMT. Met deze maatregel hoopt ZorgAccent de continuïteit van de zorgverlening aan cliënten en bewoners te kunnen waarborgen en een tweede bezoekverbod aan verpleeghuizen en woonzorglocaties te voorkomen.
Zorgmedewerkers dragen een chirurgisch mondneusmasker wanneer ze geen anderhalve meter afstand kunnen houden en intensief contact hebben met een bewoner of cliënt. Dit geldt ook voor de vrijwiligers die binnen ZorgAccent actief zijn. Dus ook wanneer ze geen klachten hebben.
Bezoekers woonzorglocaties dragen eigen mondneusmaskers
Bezoekers aan de woonzorglocaties wordt gevraagd een eigen, meegebracht mondneusmaker te dragen. Voor nood zijn er niet-medische mondneusmaskers beschikbaar op de locaties. Ook kappers en pedicures dragen een eigen mondneusmasker.
Ina Kerkdijk, directeur woonzorg: ‘Op dit moment zijn bezoekers van harte welkom om hun naaste te komen te bezoeken, mits zij zelf geen klachten hebben, op afspraak komen en met maximaal twee personen. Maar vanaf heden vragen wij, ook van de bezoeker, om een eigen meegebracht mondneusmaker te dragen, wanneer zij een locatie / afdeling binnenkomen. Dit mag ook een zelfgemaakt masker zijn.’
Houd 1,5 meter afstand
Ook bij het dragen van een mondneusmasker, is het belangrijk de richtlijnen in acht te nemen om het risico op een besmetting, met alle nare gevolgen van dien, te voorkomen. Houd daarom 1,5 meter afstand van elkaar. Was en desinfecteer uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes (eenmalig). Bezoekers wordt gevraagd niet langs te komen bij corona-achtige klachten (niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling reuk- of smaakverlies) en zich in dat geval te laten testen.