Tarte Tatin van peer & specerijen (Genieten met een vleugje zorg 2019)
ArtikelRecept voor Tarte Tatin van peer & specerijen.
Voor het deeg
– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 75 gram suiker
– 1 ei
– ¼ theelepel zout
De perenvulling
– 6-8 stevige handperen (conference)
– 150 gram suiker
– 75 gram boter
– 2 steranijs
– 2 kaneelstokjes
Recept
Stap 1: Voeg alle ingrediënten voor het deeg op kamertemperatuur in een mengkom en kneed dit tot een stevig deeg.
Stap 2: Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 3: Rol het deeg uit tot de grootte van de taartvorm.
Stap 4: Doe de boter en suiker in een koekenpan en maak er karamel van op een middelhoog vuur. Let op: Niet roeren anders gaat de suiker grijnen.
Stap 5: Schil de peren en snijd deze doormidden. Verwijder de kern en het steeltje.
Stap 6: Als de karamel licht bruin is voeg de peren, steranijs, kaneel en een klein beetje sinaasappelrasp en sap toe.
Stap 7: Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 8: Leg de peren in een mooie cirkel in de bakvorm en giet de karamel erover.
Stap 9: Bedek de peren met het deeg en stop ze voorzichtig iets in.
Stap 10: Bak de Tarte Tatin af op 200°C in 25-30 minuten. Als de taart klaar is laat u hem 5 tot 10 minuten afkoelen.
Stap 11: Giet voorzichtig de karamel uit de taart en draai de taart om door een groot bord op de vorm te zetten en in een vloeiende beweging de taart om te draaien.