Schwarzwalder kirschtaart á la Hanneke Borkent (Genieten met een vleugje zorg 2019)
ArtikelHet recept van Hanneke Borkent voor de lekkerste Schwarzwalder kirschtaart.
Ingrediënten
Voor de cake
– 120 gram bloem
– 30 gram cacao
– 1 theelepel bakpoeder
– 120 gram fijne suiker
– 120 gram zonnebloemolie
– 4 eieren en 2 eidooiers
– kwart theelepel zout
– 1 eetlepel kirschlikeur
Voor de vulling
– 500 gram mascarpone
– 500 ml slagroom
– 1 theelepel vanilleextract of merg van 1 vanillepeultje
– 120 gram fijne suiker
– Oven op 160 graden boven en met onderwarmte –
Voor de kersenjam
– 500 gram ontpitte kersen (uit de diepvries is wel zo handig)
– 150 gram suiker
– sap van een halve citroen
– 2 eetlepels kirschlikeur
– 2 eetlepels vanille extract of merg van 1 vanillepeultje
Voor versiering:
– verse kersen
– chocoladeschaafsel
Recept
Stap 1: Verwarm de oven op 160 graden boven en met onderwarmte
Stap 2: Vet twee ronde bakvormen in met een diameter van 20 cm
Stap 3: Eieren en dooiers met de suiker goed en lang mixen; wel 10 minuten op de hoogste stand.
Stap 4: Langzaam de olie toevoegen en de kirschlikeur erbij. Zeef in een andere schaal de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, en zout en spatel dit heel voorzichtig door het eimengsel.
Stap 5: Giet het beslag in de twee ingevette vormen en bak ze in het midden van de oven in 20 á 25 minuten gaar.
Stap 6: Ondertussen laat u de kersen met de suiker en het citroensap (ongeveer 15 minuten) zachtjes koken. Schenk tijdens het koken de kirschlikeur erbij. Na het koken de vanille toevoegen en in z’n geheel laten afkoelen in de koelkast. De jam dikt tijdens het koelen iets in.
Stap 7: Klop de slagroom met suiker stijf en voeg voorzichtig de mascarpone en vanille toe.
Opmaken
De afgekoelde cakes doormidden snijden met een groot kartelmes, of een taartzaag. Besmeer de onderste laag met jam en mascarponecrème. Leg daar een nieuwe plak cake op en herhaal dit proces tot je alle 4 plakken cake op hebt. Smeer de taart af met de mascarponecrème. Versier de taart met chocoladeschaafsel en verse kersen.